În bugetul de venituri și cheltuieli consolidat al municipiului Onești pentru anul 2017 au fost prinși bani și pentru modernizarea bazarului, care a fost închis în urma incendiului produs în toamna trecută, în zona în care își desfășurau activitatea comercianții din Republica Moldova.

Pe lista obiectivelor de investiții propuse a se realiza în anul 2017 la Piața Agroalimentară Onești se află și modernizarea Bazarului Onești. Mai mult decât atât, autoritățile locale au alocat în vederea modernizării bazarului o sumă destul de importantă, aproape jumătate din suma totală prevăzută pentru investițiile care vor avea loc la Piața Agroalimentară.

Concret, din suma de 1.146.000 de lei, care a fost alocată în acest an pe achiziții de bunuri și alte cheltuieli de investiții la Piața Agroalimentară, 596.000 de lei (aproximativ 133.000 de euro) se vor duce exclusiv pe modernizarea Bazarului Onești. În aceștia bani sunt incluse cheltuielile de proiectare, cât și cele de execuție.

Am înțeles că a venit un arhitect-șef nou, poate se vor finaliza totuși lucrările până la toamnă și ne vom muta în locul nostru obișnuit. Așteptăm să fim chemați să vedem ce module alegem, pentru că la cort e greu să faci comerț, numai noi știm cât am avut de tras iarna asta, ce friguri a trebuit să îndurăm”, ne-a declarat un comerciant din vechiul bazar, care acum își vine marfa pe platoul de legume-fructe de lângă restaurantul Privighetoarea.

Bazarul Onești a fost închis în septembrie 2016, la ordinul inspectorilor ISU, după ce s-a constatat că nu respecta mai multe norme prevăzute de lege privind prevenirea și stingerea incendiilor.