Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău a declanșat o anchetă la Policlinica cu Plată din oraș, care aparține de Ministerul Sănătății, după ce la un control efectuat alaltăieri (n.r. – joi, 21 martie), medicul anestezist nu a putut să prezinte la ora controlului avizul de liberă practică vizat pe anul în curs, nici asigurarea de malpraxis și nici un contract de colaborare sau contract de angajat al policlinicii, relatează desteptarea.ro.

“Din aceste motive s-a suspendat activitatea de anestezie a policlinicii până vor fi finalizate cercetările”, a declarat Alin Năstasă, director executiv D.S.P. Bacău, pentru sursa citată.

În cauză se află un medic de 81 de ani, pensionar de drept, care lucra la Policlinica cu Plată din municipiul Bacău în baza unui contract de colaborare.

Avizul de liberă practică îi expirase medicului la sfârșitul anului trecut.

Potrivit consilierului de imagine al DSP Bacău, Anda Dumitrescu, “în cadrul asistenței medicale ambulatorii din Policlinica cu Plată în cauză, se desfășoară întreruperi de sarcină la solicitare, de către medicii specialiști obstetrică-ginecologie, cu anestezie generală sau locală, necesară în cadrul procedurii care este acordată de către medicul specialist A.T.I.” (foto: desteptarea.ro)