O poză cu ”puiul fericit” de la Agricola Bacău, care s-a decolorat după ce a stat în apă cu sare, a devenit virală pe Facebook. O femeie a făcut postarea, dezamăgită că ar fi luat țeapă de la cunoscutul producător băcăuan, scrie zdbc.ro.

Contactați de reporterii Ziarului de Bacău, reprezentanții Agricola Bacău susțin că în anumite condiții, orice tip de carne își schimbă proprietățile și garantează pentru autenticitatea produsului.

Culoarea galbena a acestui pui (rasa Hubbard, cu crestere lenta), crescut in medie 60 de zile, vine din hrana 100% vegetala (din care 70% porumb si grau, soia, srot de floarea soarelui, gluten de porumb, faina de galbenele, minerale).

Putem observa aceasta culoare galbuie, in comparatie cu puiul asa-numit industrial, la nivelul epidermei (stratului exterior al pielii), sub piele, sub forma de grasime (distribuita anatomic in proportii diferite, de exemplu mai multa si mai galbena pe interiorul pulpei, decat pe exteriorul acesteia) si chiar in tesutul muscular (in carne). Oricine a consumat acest pui in ultimii ani s-a putut convinge de calitatea intrinseca a carnii.

Epiderma, stratul superficial de la suprafata tegumentului, in contact cu mediu acid, mediu salin sau chiar cu apa peste o anumita temperatura (la oparire de exemplu), sufera transformari. Acest fenomen se poate observa intr-o mai mare sau mai mica masura la orice tip de carne.

Va asiguram ca aceasta culoare a puiului este rezultatul exclusiv al hranirii naturale si ca nu utilizam nicio substanta artificiala in hrana puilor”, se arată în răspunsul primit de zdbc.ro, oferit de directorul de Management al Calității de la Agricola, medic veterinar Marinel Iacob.