La fel ca în sezonul trecut, Voința Oituz, cu foștii prim-divizionari Daniel și Costel Munteanu în echipă, plus alți fotbaliști oneșteni care au cochetat cu ligile superioare, a făcut tot ce i-a stat în putere să o încurce pe Viitorul Curița, în etapa a 2-a a campionatului județean de fotbal Bacău.

Viitorul Curița s-a impus în cele din urmă cu scorul de 1-0, la capătul unui meci foarte încins, care s-a lăsat și cu două eliminări, câte una din fiecare tabără (Vali Mironică – de la Oituz și căpitanul cășunenilor, Bogdan Corman).

“Bine că am câștigat, că ne-am îndeplinit obiectivul, să luăm cele trei puncte. Nu știu ce va fi mai departe, noi vom juca la victorie fiecare meci. Dacă vom termina campionatul în primele trei, eu spun că este o perforanță și acest lucru, ne-a declarat Costică Ene, antrenorul Viitorului Curița.

“Cei de la Oituz au avut intrări foarte tari de la început, au vrut să bage teamă în rândul adversarilor. Eu zic că arbitrul putea să mai dicteze măcar două eliminări pentru oituzeni, dar poate a procedat bine așa, că altfel s-ar fi încins spiritele și mai tare, cine știe unde se mai ajungea”, a remarcat unul dintre spectatorii neutri de la “oficială”.  

La Voința Oituz, pe lângă frații Daniel și Costel Munteanu, primul dintre ei cu peste 150 de prezențe în prima ligă, există o adevărată enclavă oneșteană. Ionuț Dragomirescu, Cristi Vrânceanu, Nicu Porumb, Nicu Andronache, Vali Mironică și Mihai Mercaș au evoluat și ei pentru echipa oituzeană, doar Alex Manolache, plecat în concediu, absentând de la jocul cu Viitorul Curița.

Unicul gol al partidei a fost o bijuterie, Mihăiță Toader reușind să-l învingă pe Mercaș cu un șut cu efect de la 30 de metri, direct în vinclu. Mingea a părut inițial că nu va prinde poarta, după care și-a schimbat traiectoria și s-a oprit în vinclu.

Observatorul partidei de la Onești din partea AJF Bacău a fost Cătălin Barzaghideanu, fostul ofițer de presă și director sportiv de la FC Onești.

În timp ce campioana județului Bacău a fost nevoită să se întrebuințeze serios pentru a-și trece în cont a doua victorie stagională, Gauss Bacău nu i-a dat nicio șansă echipei Voința Gârleni, pe care a depășit-o cu scorul de 7-3, chiar pe terenul acesteia.

Gauss a ajuns la 21 de goluri marcate în doar două meciuri, după ce în runda inaugurală a învins-o cu 14-0 pe Aripile Cleja.