O mașină în care se aflau doi adulți și doi copii s-a împotmolit în nămeți, în satul Sârbi, comuna Podu Turcului, pe DJ 241A. Alte cinci autoturisme, în care se aflau 10 persoane, au rămas înzăpezite în satul Dămienești, pe DJ 207D. Pompierii din cadrul ISU Bacău au intervenit și au îndepărtat problemele.

În primul caz, cel în care a fost implicat autoturismul în care se aflau doi adulți și doi copii minori, un echipaj SMURD s-a deplasat la fața locului și a ajutat la deblocarea mașinii. Cele patru persoane și-au continuat deplasarea pe o rută ocolitoare. Pentru a facilita intervenția echipajului SMURD a fost nevoie și de deplasarea unei autofreze aparținând comunei Podu Turcului.

Pe DJ 207D, în satul Dămienești, din comuna Dămienești, o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău a intervenit într-o situație mai specială în care patru autoturisme, în care se aflau 10 persoane, erau blocate în nămeți. Acestea au fost deblocate cu ajutorul unui utilaj aparținând autorităților locale. La întoarcerea echipajului către subunitatea Prăjești – Traian, acesta a găsit un microbuz gol, care derapase și se oprise de-a curmezișul drumului, blocându-l. Pompierii au deblocat drumul, cu ajutorul unui utilaj al CL Traian. Utilajul cu care s-a intervenit în acest caz a asigurat apoi drumul pentru o ambulanță SAJ, care a transportat un pacient cu nevralgie intercostală la o unitate spitalicească.

Sursa: ISU Bacău