Oricât de mult și-ar dori oneștenii ca cele două obiective (podul peste râul Trotuș și tronsonul de pe Calea Adjudului, de la ieșirea din oraș spre Adjud, până în dreptul localității Rădeana) să fie modernizate cât mai repede, este clar că acest lucru nu se va întâmpla.

Ne-am bucurat degeaba! Chiar dacă în ultima ședință a Consiliului Local au fost aprobați toți indicatorii tehnico-economici ai proiectelor – peste șase milioane de euro în total! – se va trece efectiv la lucru abia după vor fi parcurși și următorii pași, care nu mai țin de administrația oneșteană.

 “Procedurile de achiziții publice privind desemnarea constructorului, dar și finalizarea analizei Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a tuturor proiectelor depuse pe PNDL II (n.r. – sunt sute de proiecte la nivelul întregii țări) vor conduce sigur către o dată de începere a lucrărilor cu o perspectivă în primăvara anului viitor”, ne-a declarat primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc.

Trebuie precizat că în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală II (PNDL), numai municipalitatea oneșteană a depus 12 proiecte (mai sunt în plan reabilitarea mai multor școli și grădinițe și câteva lucrări de infrastructură precum asfaltări drumuri și amenajare rețea de canalizare), dar nu toate acestea vor primi aprobare din partea Guvernului.

În concluzie, dacă în privința drumului DN11A – Calea Adjudului este clar că acesta nu va fi modernizat mai devreme de primăvara anului viitor, reabilitarea podului peste râul Trotuș mai are totuși o șansă să se producă mai devreme. “Cea mai rapidă modalitate prin care poate fi reabilitat podul peste Trotuș este ca acesta să fie preluat de Ministerul Transporturilor”, a mai precizat edilul-șef al orașului.