În numai două meciuri disputate în returul campionatului, echipa feminină de fotbal FC Onești, care activează în Liga a 2-a, a reușit să cucerească dublul numărului de puncte realizat în prima parte a întrecerii.

FC Onești a reușit să scoată a doua remiză la rând din acest retur, 2-2, pe teren propriu, cu Vulpițele Galbene Roman, rezultat identic cu cel înregistrat de echipa pregătită de Viorel Voicu, Viorel Păcuraru și de Marian Zaharia în primul joc oficial din acest an, cu AS Independența 2 Baia Mare, în deplasare.

FC Onești a fost condusă la pauză cu 2-0, dar a revenit în partea secundă a întâlnirii de pe stadionul “Energia” prin golurile marcate de Raluca Ciobotaru și Giorgiana Onea.

Componența echipei FC Onești în jocul cu Vulpițele Galbene Roman: Sorina Dascălu – Alexandra Tudor, Cristina Covaci, Petruța Tomuleasa (min. 18 Giorgiana Onea), Ana Maria Nălboc (min. 22 Roxana Văcaru) – Ioana Ciobanu, Elena Gheorghiță (min. 60 Andrada Damianuc), Adelina Pârvu, Alina Rogozan – Raluca Ciobotaru, Doina Andrei (min. 46 Emilia Adam).

În urma acestui rezultat, FC Onești a acumulat trei puncte și ocupă tot ultimul loc al clasamentului, la doar o lungime în urma penultimei clasate, Venus Maramureș.

“Sperăm să ajungem la un nivel cât mai înalt, muncim continuu la asta. Puteam câștiga jocul de duminică, am primit două goluri pe două greșeli personale, dar chiar și așa am avut șansa să luăm cele trei puncte, dacă Giorgiana Onea nu rata o ocazie imensă, pe final. Obiectivul nostru este să construim o echipă puternică, să atragem alături de noi câțiva sponsori iar la anul să ne batem la promovare”, ne-a declarat Viorel Voicu, antrenorul principal al echipei și totodată președintele clubului.

Merită semnalat progresul înregistrat de FC Onești în ultima perioadă, transpus în cele două rezultate de egalitate obținute în retur, asta după ce în prima parte a campionatului echipa lui Voicu a fost ciuca bătăilor, înregistrând șase eșecuri și un singur egal. Spre exemplu, în turul campionatului FC Onești nu a avut nicio șansă în fața echipei din Roman (locul 5 în clasamentul la zi), fiind învinsă cu 5-1.