Lucrările de la viitoarele blocuri ANL din Onești, de pe strada Libertății, în curba de pe centura orașului în dreptul restaurantului “La Cleanu”, au luat o pauză, din cauza unei conducte de apă despre existența căreia nu se știa nimic.

O conductă de apă situată pe amplasamentul viitoarelor blocuri ANL din Onești – cea pe care constructorii au spart-o fără voie cu cupa buldoexcavatorului la începutul săpăturilor (detalii AICI) – a dus pentru moment la sistarea lucrărilor.

Consilierilor locali li s-a explicat că autoritatea locală trebuie să devieze conducta pe banii ei, pentru ca lucrările să poată fi reluate, deoarece conducta de apă despre care nimeni nu știa nimic până acum este proprietatea municipalității.

“Conducta trebuie deviată de noi, pentru că este proprietatea noastră, nici constructorul și nici RAJA (n.r. – operatorul serviciului public de apă și canalizare al orașului) nu trebuie să suporte costurile acestei intervenții. Din păcate, documentele tehnice privind traseul conductelor de apă din oraș nu s-au aflat niciodată în arhiva noastră, și nici expertiza care s-a făcut nu a putut restabili exact traseul conductelor. De aceea și RAJA a preluat această rețea oarecum în orb. Vorbim totuși despre conducte vechi de 50-60 de ani! Trebuie să ne grăbim, pentru că dacă lucrarea nu se va termina la timp, există riscul de a se pierde finanțarea și să nu mai poată fi plătit constructorul. Iar de aici să apară alte probleme”, a spus primarul Nicolae Gnatiuc.

Cu cât autoritățile vor reuși să mute conducta mai repede, constructorul va relua lucrările de construcție, șantierul fiind deschis încă de luna trecută.

Viitoarele blocuri ANL din Onești, de pe strada Libertății, au generat numeroase discuții, locuitorii din zonă reproșând administrației că prin construcția acestora au rămas fără mai multe locuri de parcare, dar și fără priveliștea pe care au avut-o până acum.

Obiectivul de investiţii <ANSAMBLU DE LOCUINŢE ANL 60 APARTAMENTE>, cuprinde două imobile cu regim de înălţime S+P+4E, care însumează 20 de apartamente cu 1 cameră şi 40 de apartamente cu 2 camere , în total 60 de unităţi locative, fiecare dotate cu centrală proprie.