UPDATE – 11.47: RAJA a fost solicitată să remedieze avaria provocată de excavatorist. Zona de sus a orașului a rămas fără apă (DETALII AICI)

ȘTIREA INIȚIALĂ

Lucrările pe șantierul deschis recent în vederea construirii unui nou ansamblu de locuințe ANL, pe strada Libertății din Onești, au început cu stângul astăzi, luni 26 martie.

În timpul săpăturilor pentru noile blocuri ANL din această dimineață (în jurul orelor 08.00-09.00), cupa excavatorului a făcut praf o conductă de alimentare cu apă.

Imediat după ce au spart conducta, muncitorii au cerut ajutorul dirigintelui de șantier.

Întâi se fac săpături și apoi se analizează proiectul, constată cu dezamăgire și revoltă totodată o cititoare UNU pe Trotuș, care ne-a semnalat problema.

“Verifică vreo autoritate locală șantierul de pe strada Libertății, unde se construiesc blocurile ANL? De ce nu se postează pe site-ul Primăriei proiectul pentru ca locatarii zonei să vadă ce îi așteaptă din punct de vedere urbanistic? Mi se pare că se face totul ascuns. Executantul a săpat până la 3 metri distanță de blocul 25 de pe strada Libertății, unde locuiesc părinții mei!!! Se va face un bloc în dreptul blocului lor ca să le ia complet lumina naturală? Voi face sesizare la Inspectoratul de Stat în Construcții”, a reacționat altcineva.

Proiectul ANL de pe strada Libertății din Onești, demarat în dreptul restaurantului “La Cleanu”, prevede construirea a două imobile de patru niveluri, în total urmând a fi realizate un număr de 60 de locuințe, 20 de garsoniere și 40 de apartamente cu două camere.