După ce rețelele de socializare s-au umplut de mesaje critice la adresa administrației publice locale vizavi de starea drumurilor – mulți șoferi oneșteni sunt hotărâți să dea în judecată Primăria Onești pentru pagubele suferite de mașini din cauza gropilor – primarul Nicolae Gnatiuc a explicat cum stau lucrurile.

Pe străzile din Onești, a devenit o aventură să se circule cu mașina, în unele zone gropile din asfalt fiind atât de dese încât sunt imposibil de evitat.

Mai mult decât atât, unele gropi sunt foarte adânci și reprezintă un real pericol nu doar pentru integritatea mașinilor, ci și a traficului rutier. Cel mai bun exemplu sunt cele două gropi de pe podul peste Cașin din dreptul service-ului auto Axi Service, în care și-au “rupt” deja mașinile mai mulți șoferi.

Partea proastă este că pentru a le evita există tentația de a intra cu mașina pe celălalt sens, fapt pentru care riscul producerii unor accidente rutiere a crescut.

Primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, spune că a remarcat și el această situație, fiind la rândul său șofer, dar că o rezolvare a problemei ține exclusiv de starea vremii.

La fel ca majoritatea oneștenilor care circulă cu mașinile pe străzile municipiului nostru și eu sunt foarte nemulțumit de starea precară a părții carosabile.

Trebuie să precizez că această situație este generată de faptul că multe dintre drumuri au ajuns la maturitate, sunt îmbătrânite, în condițiile în care durata medie de viață a unui drum este de 10 ani. Multe drumuri din municipiul nostru au depășit acest termen, iar în această situație neplăcută s-a ajuns și pentru că în ultimii ani nu s-au executat lucrări de întreținere consistente. Din păcate, suntem condiționați de vreme, astfel încât până când nu se vor îndeplini cumulativ mai mult condiții tehnice (media temperaturilor noapte-zi să fie peste 12 grade Celsius, carosabilul să fie uscat), nu vom putea demara lucrările de asfaltare.

În urma întâlnirilor avute cu reprezentanții SC DPP SA, vă pot spune că stația de betoane a societății de gospodărire a drumurilor din Onești este pregătită să înceapă lucrul în orice moment, materialele necesare prelucrării mixturii asfaltice sunt achiziționate, așadar așteptăm doar ca vremea să ne permită să începem lucrările. Până atunci, am demarat procedurile pentru închirierea unei freze de asfalt, pentru a interveni în zonele unele gropile pun în pericol buna desfăşurare a traficului.

Îmi cer scuze șoferilor şi locuitorilor din Onești pentru aceste inconveniente și îi asigur de toată bunăvoința mea în rezolvarea cât mai rapidă a acestora!”, a scris primarul Nicolae Gnatiuc, într-o postare pe facebook.

Sursa foto: www.facebook.com/PrimarOnesti