Mihai Gosav – vicepreședinte al Federației Române de Lupte Hand to Hand – împreună cu ceilalți oficiali ai federației și cu antrenorii de la cluburi au ales cei șapte sportivi care ne vor reprezenta țara, în toamnă, la Mondialele de Lupte Hand to Hand.

Cu sprijinul Primăriei Onești și a CSȘ Onești, la Onești a avut loc ediția inaugurală a Campionatelor Naționale de Hand to Hand pentru juniori, competiție de selecție a sportivilor care vor reprezenta România la Campionatele Mondiale de Lupte Hand to Hand, din luna septembrie. Au fost prezenți la Onești aproximativ 60 de sportivi de la 10 cluburi din țară.

“Competiția a fost un real succes pentru federația noastră. Faptul că i-am avut la Onești pe cei mai buni sportivi de hand to hand din țară, ne-a ajutat să definitivăm lotul pentru Campionatul Mondial de la Medgidia, care va avea loc în perioada 6-9 septembrie. Timpul este foarte scurt, iar cei șapte sportivi selectați (n.r. – unul este din Onești) vor intra într-un program specializat de pregătire, astfel încât startul Mondialelor să-i găsească în cea mai bună formă, ne-a declarat vicepreședintele Federației Române de Lupte Hand to Hand, oneșteanul Mihai Gosav.

Acesta a mai precizat că “Oneștiul va fi un centru de antrenament al federație noastre, pentru copii și juniori”.

Federația Română de Hand to Hand a fost înființată anul acesta, iar principalul obiectiv al celor care o conduc (președinte este Bogdan Neagu) este ca în cel mai scurt timp acest sport să fie recunoscut ca disciplină olimpică.

Mai puțin cunoscut în Româna, acest sport își are rădăcinile în Rusia și este o combinație între kickboxing, lupte sambo (sambo sunt artele marțiale rusești) și judo. Sediul central al Federației Mondială Hand to Hand Fighting este la Moscova.

Mihai Gosav și Doru Bucătaru – ambii multipli medaliați în competiții de unifight naționale și internaționale (Bucătaru a cucerit argintul mondial la Praga, în 2009, iar Gosav a devenit vicecampion european la Moscova, în 2011) se vor ocupa de pregătirea copiilor din Onești care vor dori să practice acest sport.

Campionatul Mondial de Hand to Hand Fighting Juniors va avea loc la Medgidia, în perioada 7-10 septembrie 2017, protocolul de colaborare fiind semnat deja de către Serghey Astakhov – președintele Hand to Hand Sport International Federation, Bogdan Neagu – președintele Federației Române de Hand to Hand Fighting și de primarul Municipiului Medgidia, Valentin Vrabie. Vor participa peste 300 de sportivi din peste 28 de țări.