Klaus Iohannis a transmis liberalilor, la Adunarea Regională a PNL Centru, de la Brașov, că Partidul Social Democrat rămâne un adversar puternic, relatează observator.tv.

„Iohannis va intra în campanie împotriva PSD. Să nu faceţi greşeala să credeţi că acum toate problemele sunt rezolvate şi ne culcăm. Ar fi cea mai mare greşeală: PSD rămâne un adversar puternic cu care trebuie să ne luptăm în numele românilor de buna credinţă. PSD este puternic înşurubat în instituţiile statului, consilii judeţene, primării, consilii locale. Nu subapreciaţi acest adversar”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele s-a declarat încă o dată pentru anticipate, dar a precizat că sunt foarte greu de realizat.

„Personal, sunt adeptul alegerilor anticipate, dar trebuie să fim foarte realişti şi să nu trezim nişte aşteptări care nu pot fi satisfăcute. Constituţia României nu favorizează alegerile anticipate, sunt aproape imposibil de realizat”, a mai spus șeful statului.

Pe de altă parte, într-o intervenție televizată, fostul președinte Traian Băsescu a spus că PMP, al cărui președinte de onoare este, nu va participa la guvernare: “PMP-ul nu participă la guvernare. Poate fi o susţinere punctuală pe anumite chestiuni, în niciun caz nu o să fie în opoziţie alături de PSD, va exista o susţinere pe anumite chestiuni, dar fără participare la Guvern.”