Lucrările de reabilitare și modernizare la Drumul Județean 123 (limita județ Harghita – Valea Uzului – Dărmănești – DN 12A) sunt în plină desfășurare, iar președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, dă asigurări că acestea se vor finaliza la termen.

Drumul va fi asfaltat integral până la coada Lacului Poiana Uzului, unde turiștii vor putea ajunge mult mai ușor.

“Drumul județean ( 123 ) de la Valea Uzului, va îmbraca o haină nouă odată cu peisajul mirific de pe tot parcursul lui pană la coada lacului !!!!

Se lucrează cu simț de răspundere conform graficului de execuție și caietului de sarcini !!!,” a menționat Sorin Brașoveanu, într-o postare pe Facebook.

Deși nu măsoară decât câțiva kilometri, sectorul de drum județean care străbate formațiunea muntoasă a Nemirei, pe cursul inferior al râului Uz, era aproape imposibil de străbătut cu o mașină normală, asfaltul – sau mai bine zis ce mai rămăsese din el – fiind plini de gropi.

Din această cauză, foarte puțini oneșteni, moineșteni, comăneșteni, etc. s-au mai aventurat în ultimii ani pe acel drum, care duce către coada lacului de acumulare Poiana Uzului – o zonă de-a dreptul fermecătoare.