Zeci de angajatori au fost în luna ianuarie ținta acuzelor din partea unor salariați, nemulțumiți că i-au nedreptățit. Practic, în cele 21 de zile lucrătoare, câte a avut luna trecută, nu mai puțin de 62 sesizări, la adresa unui număr egal de agenți economici, au fost depuse la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bacău, scrie desteptarea.ro.

Mai mult de jumătate (35) dintre semnatarii sesizărilor i s-au plâns ITM-ului că angajatorul lor nu le-a plătit salariul, banii cuveniți pe concediul medical sau de odihnă ori sporurile cu caracter permanent. Alți reclamanți au sesizat că agentul economic la care au lucrat le-a desfăcut abuziv contractul individual de muncă, nu le-a încheiat în formă scrisă acest document ori i-a concediat fără să le acorde preavizul legal, mai scrie sursa citată.

Inspectorii ITM Bacău au reușit să rezolve toate cele 62 sesizări însă, din păcate, în mai bine de jumătate din cazuri soluția dată nu le-a fost favorabilă semnatarilor reclamațiilor, deoarece, în urma verificărilor întreprinse la angajatorul incriminat, nu au fost găsite documentele care să probeze cele sesizate. (foto: imagine ilustrativă)