După ce Klaus Iohannis a anunțat că nu este de acord cu propunerea PSD+ALDE pentru funcția de prim-ministru, președintele social-democraților, Liviu Dragnea, a declarat că “dacă vom ajunge la concluzia că e bine pentru țară suspendarea președintelui, nu o să am nicio ezitare”.

Refuzul președintelui Klaus Iohannis de a o desemna ca premier al României pe Sevil Shhaideh – la propunerea PSD și ALDE, l-a determinat pe Liviu Dragnea să iasă în fața presei și să ofere niște declarații mai mult decât tranșante.

„M-am consultat cu colegii (…), o să trebuiască să luăm o decizie și, parafrazându-l pe cel care a vorbit la ora 12.00 (n.r. – președintele Klaus Iohannis), vreau să cumpănesc foarte bine, dar nu între un interes personal sau de grup, ci între ceea ce este bine sau rău pentru România. Nu are rost să ne ascundem după degete. Am primit o avalanșă de mesaje de la oameni care cer cu fermitate suspendarea președintelui. Nu este o decizie ușoară. Dacă, în urma acestei analize, vom ajunge la concluzia că pentru țară e bine să îl suspendăm pe președinte, nu o să am nicio ezitare”, a afirmat Dragnea, într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.