Copleșită de emoții și de căldură, o bunică ce lua parte la festivitatea de deschidere a noului an școlar de la Școala Gimnazială Ghiță Mocanu” din Onești a leșinat.

Când au văzut că femeia nu se simte bine, ceilalți părinți prezenți cu copiii lor la deschiderea anului școlar au solicitat intervenția ambulanței.

Echipajul SMURD sosit la fața locului i-a acordat femeii îngrijirile medicale necesare.

Adesea, părinții copiilor din clasele primare au reclamat faptul că festivitățile de deschidere a anului școlar sunt lungi și plictisitoare.

După ce că se așteaptă o mulțime de timp în picioare în curtea școlii ori pe terenul de sport până să vină personalitățile locale (care sunt, de regulă, directorul instituției de învățământ, preotul, primarul sau alt politician de vază), auditoriul trebuie să suporte cu stoicism discursurile lungi ale acestora la niște sisteme de sunet care pârâie, țiuie și se întrerup în cele mai importante momente.

Așa se întâmplă ca după slujbe religioase lungi și speech-uri anoste ale polițiștilor de proximitate participanții – elevi, părinți, bunici – să acumuleze multă oboseală, plictiseală și chiar nervi.

Iar unii dintre ei, mai sensibili, cazul bunicii de la “Ghiță Mocanu”, ajung să leșine de surmenare.

Neoficial, se pare că tot la Școala „Ghiță Mocanu” ar mai fi fost nevoie o dată de intervenția ambulanței medicale, tot la festivitatea de deschidere a noului an școlar.