Polițiștii oneşteni au desfășurat activități pe linia prevenirii si combaterii faptelor de cerşetorie pe raza municipiului, alături de reprezentanţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi jandarmi.

Având în vedere protocolul de campanie “STOP, NU ÎNCURAJAŢI CERŞITUL”, încheiat între Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Politia municipiului Oneşti, s-a acţionat zilnic, în perioada 02-07 septembrie a.c. pentru prevenirea şi combaterea faptelor de cerşetorie.

Poliţiştii au desfăşurat activităţi în zona centrelor comerciale şi a lăcaşelor de cult, pentru descurajarea persoanelor care apelează la mila publicului şi au un comportament  necivilizat față de cetățeni.

Astfel, poliţişti de ordine publică şi elevi ai şcolilor de poliţie, împreună cu jandarmi din cadrul Detașamentului 3 şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială au distribuit cetăţenilor pliante cu caracter preventiv.

Cu toate persoanele identificate s-au purtat discuţii şi au fost îndrumate să apeleze la serviciile şi instituţiile specializate în acordarea de asistenţă socială şi sprijin.

De asemenea, poliţiştii solicită cetăţenilor să nu încurajeze cerşetoria oferind sume de bani persoanelor care apelează la mila publicului, gestul umanitar ajungând de multe ori în mâinile unor persoane care nu fac decât să exploateze fiinţe fără ajutor.

Oferirea de bani nu ajută aceste persoane, cerşetoria fiind un prim pas către delincvenţă şi infracţionalitate.

Poliţiştii acţionează în mod constant pentru prevenirea cerşetoriei şi informarea populaţiei în vederea conştientizării acestui fenomen şi urmărilor sale.