Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atenționări COD GALBEN și COD PORTOCALIU de ploi, ninsori, și intensificări ale vântului.

În intervalul 27 noiembrie, ora 16.00 – 28 noiembrie, ora 18.00, județul Bacău se va afla sub COD GALBEN de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă și intensificări ale vântului la munte.

“În Carpații Meridionali și Orientali, va ninge însemnat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare mai ales în zona înaltă, cu viteze la rafală de 55…70 km/h.

Îndeosebi în noaptea de luni spre marți (27/28 noiembrie) și în prima parte a zilei de marți (28 noiembrie) precipitații predominant sub formă de ninsoare se vor semnala și în sudul și estul Transilvaniei și vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zăpadă”, informează meteorologii.

Temperaturile în județul Bacău nu vor mai urca peste 6-7 grade Celsius pe timpul zilei, iar noaptea vor coborâ chiar și până la minus 5 grade Celsius.

În zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș, pentru care a fost emis COD PORTOCALIU, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55…70 km/h spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.