UPDATE – 07.47: Incendiul de la groapa de gunoi a municipiului Bacău nu fusese stins nici după 30 de ore de luptă focul. Pompierii băcăuani au acționat și azi-noapte pentru lichidarea incendiului, la ora 20.00 efectuându-se cel de-al treilea schimb de efective. Pe parcursul nopții de 13 spre 14 august 22 de pompieri militari au acționat pentru îndeplinirea misiunii.

UPDATE – 14.23: Pentru stingerea incendiului acționează un număr de 31 pompieri militari cu 7 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 motopompe remorcabile, 1 autocamion de intervenție și 1 autoturism pentru muncă operativă.
Totodată, în sprijinul pompierilor intervin și 7 lucrători din cadrul Primăriei municipiului Bacău cu 3 buldoexcavatoare și 4 autocamioane.
Pentru coordonarea acțiunilor de intervenție, în teren s-a deplasat și grupa operativă a inspectoratului.
Intervenția este una de durată, din cauza suprafaței mari pe care se manifestă incendiul, cât și a cantității uriașe de materiale combustibile.

UPDATE – 14.13: Din cauza vântului, care s-a întețit, pompierii băcăuani nu au reușit să lichideze incendiul de la groapa de gunoi a Bacăului, la mai bine de 20 de ore de la declanșarea acestuia. “Natura ne pune la încercare determinarea noastră de a învinge în lupta cu flăcările incendiului de la groapa de gunoi a municipiului Bacău”, au scris pompierii, pe Facebook.

UPDATE – 08.53 (13 august): Incendiul de la groapa de gunoi a Bacăului s-a extins pe o suprafață de mai bine de un hectar și nu a fost stins nici până la această oră, după mai bine de 15 ore de luptă cu focul a pompierilor militari din Bacău, Onești și Moinești. Numărul pompierilor care intervin a fost suplimentat la 37.

“Suprafața mare pe care se manifestă incendiul, cantitatea imensă de materiale combustibile, cât și drumurile greu accesibile fac ca intervenția să fie de lungă durată. Aceste lucruri însă, nu ne vor opri să nu ne îndeplinim misiunea”, au precizat pompierii, pe pagina de Facebook.

Recomandările Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISUJ) Bacău, pentru populația Bacăului, care se poate intoxica cu fumul gros degajat: să rămână în locuințe până la stingerea incendiului; să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului; să închidă ușile și ferestrele locuințelor pentru evitarea pătrunderii fumului generat de incendiu; să părăsească zona inundată cu fum și să se deplaseze în locuri aerisite.


UPDATE – 22.12: La locul incendiului s-au deplasat prefectul Maricica Coșa.

Pompieri militari din cadrul Detașamentelor Bacău, Onești și Moinești au intervenit cu șase autospeciale cu apă și spumă pentru a stinge un incendiu izbucnit la o groapă de gunoi din municipiul Bacău.

Cel mai probabil, focul s-a autoprins din cauza temperaturii foarte ridicate a aerului, după cum a menționat Tiberiu Ciobanu, șeful Gărzii de Mediu Bacău, pentru desteptarea.ro.

“Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp.
Pentru lichidarea incendiului, acționează un număr de 24 pompieri militari, cu șase autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD tip B, din cadrul Detașamentelor de Pompieri Bacău, Onești și Moineşti.
Pentru coordonarea acțiunilor de intervenție, la fața locului s-a deplasat și grupa operativă a inspectoratului”,
se arată într-un mesaj pe pagina oficială de facebook al ISUJ Bacău.

Sursa foto: www.facebook.com/ISUJ-Bacău