După incendiul devastator din cartierul slănicean Cireșoaia (detalii AICI), și incendiile din Satul Catolic și de pe strada Mărășești din Onești, unde au ars un adăpost de animale, respectiv un atelier de prelucrare bijuterii, pompierii din cadrul Detașamentului Onești au fost solicitați să intervină în satul Viișoara, comuna Tg. Trotuș, în noaptea de joi, 7 martie, spre vineri, 8 martie.

“În noaptea de joi, 7 martie, spre vineri, 8 martie, la ora 00:20, militarii Detașamentului de Pompieri Onești au au fost solicitați să intervină în comuna Tg. Trotuș, sat Viișoara, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie, ce aparține unui bărbat în vârstă de 24 de ani.

Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de intervenție cu apă și spumă, încadrate cu nouă pompieri.
Totodată, s-a luat măsura alertării Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Tg. Ocna, care a intervenit cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă, dar și a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Tg. Trotuș.

La sosirea la fața locului salvatorii militari au constatat că incendiul se manifesta la o casă de locuit cu pereții din paiantă și acoperiș cu astereală din lemn și învelitoare din tablă și plăci de azbociment.

La ora 02:10, incendiul a fost lichidat în limitele găsite, în cooperare cu cele două servicii voluntare.

De menționat este faptul că în urma evenimentului nu s-au înregistrat victime.

Cauză probabilă a incendiului o constituie un coș, burlan de fum defect sau necurățat. În urma acestuia au ars bunuri din trei camere și acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 100 mp”, se arată într-o informare a ISU Bacău.