Băcăuanii experimentează, în aceste zile, cum se trăiește fără apă potabilă la robinet. Nu au prea des ocazia asta. O dată sau de două ori pe an, cel mult!

În municipiul reședință de județ, mobilizarea este deplină, ca-n vreme de război, am putea spune! Pentru că băcăuanii vor avea apă cu program, două ore dimineața și două ore seara (tratament care li se servește oneștenilor cât e vara de lungă!), în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență s-a luat decizia achiziționării, desigur că în regim de urgență, a unui stoc de apă considerabil, care să fie distribuit, gratuit, populației.

Tot în urma avariei produse la conducta de aducțiune de la Valea Uzului care a lăsat Bacăul fără apă (alta decât cea care alimentează cu apă Oneștiul), șapte unități școlare din orașul lui Bacovia vor rămâne închise în zilele de luni, 16 ianuarie, și marți, 17 ianuarie. S-a invocat lipsa condițiilor optime de desfășurare a activității educaționale, ceea ce mi se pare chiar de bun simț!

Din păcate, aceste măsuri nu mai pot fi luate și în cazul celor care trăiesc dincoace de Măgura, deși chinul pe care trebuie să-l îndure oamenii este înzecit! La cât de des se oprește apa la Onești, ar însemna ca Primăria să încheie contracte cu toți marii producători de apă îmbuteliată din țară, ca să aibă mereu o rezervă disponibilă pentru norod! Unde mai pui că și bugetul s-ar duce aproape numai pe apă!

Nici suspendarea cursurilor nu stă în picioare! Asta pentru că în Onești ar trebui să fie înghețat anul școlar cu totul, la câte defecțiuni sunt!