Locuitorii din cartierul Borzești riscă să nu mai poată intra cu mașinile sau atelajele în curțile proprii din cauza rigolelor care se surpă continuu, după ce lucrările de canalizare au fost executate dar pe jumătate.

Oamenii din cartierul Borzești sunt disperați. În buna tradiție românească, în urma lucrărilor de canalizare șanțurile de colectare și evacuare a apelor de suprafață, care trec prin fața gospodăriilor lor, de-a lungul părții carosabile, au rămas neconsolidate.

dscn2049Din acest motiv, și în urma ploilor abundente căzute în ultima perioadă, pământul a început să o ia la vale. Locuitorii din zonă se tem că în curând nu vor mai putea să intre cu mașinile în curți, ca să nu mai punem la socoteală faptul că, în zilele ploioase, unii dintre ei nu pot să iasă din casă decât în cizme de cauciuc. “Mie mi s-a deplasat platforma de ciment din fața porții înspre stradă, mai are puțin și se îngroapă de tot în pământ. Sunt vecini care și-au turnat pietriș în fața porților, dar dacă malurile șanțului nu au fost întărite cum trebuie, toată investiția lor se irosește aiurea”, ne-a declarat o femeie care locuiește în aria respectivă.

După cum se poate vedea în imaginile alăturate, pământul s-a brăzdat pur și simplu, ca rezultat al acțiunii șuvoaielor de apă. Așa de tare fuge pământul încât a fost nevoie ca cineva să fixeze o gură de canal cu un leț din lemn improvizat, că altfel se prăbușea cu totul! “În orice țară civilizată, se amenajează rigole de beton, pentru drenarea apei. Eu așa știu că se face, dar la noi ca la nimeni!”, a adăugat femeia.

dscn2053Și DN 11A ar putea avea de suferit din cauza faptului că șanțurile au rămas neamenajate. Există riscul ca apele de suprafață provenite din precipitații să se infiltreze mai mult decât este admis în corpul drumului, care și așa arată foarte rău, și să-l degradeze și mai tare.

Lucrările de canalizare din cartierul Borzești au fost executate din fonduri alocate de Consiliul Județean, fapt pentru care cetățenii din acea zonă nici nu știu cui să se adreseze în această problemă. “S-a făcut totul în mare grabă, ca să dea bine în ochii electoratului, că tot vin alegerile”, a conchis doamna respectivă.