Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bacău, condus de președintele Maricica Luminița Coșa, s-a întrunit în această dimineață și a făcut o analiză a situației de la groapa de gunoi – celula 1 din municipiul Bacău, unde s-a declanșat un incendiu încă de sâmbătă după-amiază, care nu a fost lichidat nici până la această oră.

Potrivit comunicatului de presă emis de CJSU, “precipitațiile preconizate în aceste zile, deși în cantități reduse, de 5-8 l/mp, precum și intensificările moderate ale vântului, îngreunează, de asemenea eficacitatea operațiunilor. Însă, se intervine operativ, cu toate forțele pentru stingerea focarului și se estimează a se încheia operațiunea în cel mult o săptămână (…) Operațiunile sunt îngreunate de faptul că alimentarea cu apă se realizează de la CET, local și „batal”, fiind necesare cantități foarte mari de apă potrivit dimensiunilor groapei de la celula 1, având o capacitate de 855.000 tone și întinzându-se pe o suprafață de 5,14 ha”.

Cât privește starea mediului, CJSU a dat asigurări că au fost efectuate măsurători de mediu și rezultatele arată că nu s-au depășit limitele privind concentrațiile de gaze și nu a fost afectată calitatea aerului. De asemenea, nu a fost afectat mediul înconjurător și nu există pericol în acest sens.

Sursa foto: ISUJ Bacău