Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bacău a publicat lista funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău rămase vacante după concursul de luna trecută.

Pe această listă se regăsesc și două licee din Onești, este vorba despre Colegiul Național “Grigore Moisil” și Liceul Teologic “Fericitul Ieremia”.

Pentru cele două posturi de director nu și-a depus nimeni candidatura, deși orice profesor din cadrul respectivelor instituții de învățământ ar fi putut-o face. La “Moisil”, de pildă, doar Cristina Buzatu a candidat pentru postul de director adjunct, promovând examenul.

Rezolvarea în cazul funcțiilor de director și direct adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar rămase vacante a a oferit-o ministrul Educației, Liviu Pop. “În urma concursului din luna iulie, care s-a organizat pe 3.508 posturi, s-au ocupat doar 1.972 de posturi. Asta înseamnă că astăzi avem libere 1.536 de posturi, din care 956 sunt în mediul rural. Aceste posturi se vor ocupa în perioada imediat următoare, pe o metodologie diferită faţă de tot ceea ce a însemnat până acum numirea directorilor de către inspectorii şcolari, în sensul în care se va face probă de interviu, în aşa fel încât până la începutul anului şcolar 2017-2018, toate cele 1,536 de posturi care nu sunt ocupate astăzi să fie ocupate de către profesori în urma interviurilor”, a declarat ministrul Educaţie, Liviu Pop, în cadrul unei conferinţe de presă.

Înscrierea pentru acest interviu se poate face până pe data de 17 august, la inspectoratele şcolare.