Omul de afaceri oneștean Edi Tărcuță, inițiatorul campaniei de strângere de fonduri pentru achiziționarea unui aparat de testare pentru COVID-19 (DETALII AICI), acțiune care s-a bucurat de un real succes, le mai dă o veste bună oneștenilor: omul de afaceri Vasile Ciobanu, care deține compania Fabrica de bere Albrau, va achiziționa un echipament foarte important în lupta anti COVID-19.

“Un alt OM de afaceri sare în ajutorul oneștenilor.
Domnul Vasile Ciobanu, deținătorul concernului Fabrica de bere Albrau, a confirmat intenția de a achiziționa un echipament foarte important in lupta anti covid-19.
Este vorba despre un Analizor automat de chemiluminescență iFlash 1800-A, împreuna cu accesorille necesare, în vederea determinării cantitative a anticorpilor IgM si IgG Sars-Cov-2.
=====
Este foarte important acest aparat care se va alătura laboratorului de biologie moleculară PCR (aflat deja în drum spre noi).
Este bine de știut că PCR-ul depistează infecția existentă dar nu poate stabili dacă ai avut această boală și dacă ai imunitate la COVID 19.
Determinarea cantitativă a anticorpilor IgM si IgG Sars-Cov-2 arată medicului dacă ai avut recent boală/contaminare (IgG) sau dacă ai avut mai demult boală/contaminare (IgM).
Sunt lucruri foarte importante pentru derularea anchetelor epidemiologice, stabilire măsuri de prevenție, etc…
Costul acestui echipament se ridica la suma de 30.000 euro și va fi suportat integral de către domnul Ciobanu, urmând ca, după achiziție aparatul sa fie donat către Spitalul Municipal Onești „Sfântul Ierarh Dr. Luca”, este mesajul postat de Edi Tărcuță, pe pagina sa de Facebook. (foto mare: imagine ilustrativă; foto mic: facebook.com/Edi Tarcuta)