Judecătoria Onești a anunţat, luni, reluarea activităţii de judecată, prin încetarea protestului desfășurat ca urmare a abrogării legislației privind pensiile speciale ale magistraților.  

Activitatea Judecătoriei Onești va fi reluată în totalitate începând de miercuri, 12 februarie.

În cadrul Adunării Generale, judecătorii Judecătoriei Onești, în unanimitate, au hotărât încetarea protestului și reluarea, în totalitate, a activității judecătorești începând cu data de 12.02.2020”, se arată într-un comunicat de presă emis de Judecătoria Onești.

Activitatea în cadrul Judecătoriei Onești, ca de altfel în toate instanțele de pe raza județului Bacău și din țară, a fost suspendată începând cu data de 29 ianuarie, personalul instituției manifestându-și în acest fel dezacordul față de demersul legislativului de a modifica sistemul actual de pensii de serviciu ale magistraților.

În această perioadă, la Judecătoria Onești au fost judecate în aceste zile doar cauzele cu impact direct asupra intereselor legitime ale cetățenilor, respectiv măsuri preventive în materie penală și dosare urgente în materie civilă.