Un protest spontan a avut loc la Chimcomplex SA Borzești, unul dintre cei mai mari angajatori din Onești, în această dimineață, în timp ce reprezentanții salariaților se pregăteau să intre la discuții cu conducerea în vederea semnării unui nou Contract Colectiv de Muncă.

Potrivit desteptarea.ro, salariații s-au strâns în fața pavilionului central, iar negocierea dintre sindicaliști și conducerea combinatului oneștean a fost întreruptă.

Prezent la Onești pentru a participa la discuțiile cu sindicaliștii, Ștefan Vuza (foto stânga), patronul Chimcomplex, a ieșit din clădire și li s-a adresat salariaților nemulțumiți.

“Vă rog să vedeți și lucrurile bune pe care le facem în acest combinat. Eu țin la acest combinat și vreau să funcționeze în echilibru, însă am de ales între a gândi pe termen lung cum facem ca toată lumea să avem siguranța locurilor de muncă și o creștere când vom avea resurse sau hai să mărim salariile dintr-odată, apoi să închidem fabrica într-o lună sau două sau trei luni”, le-a spus Vuza salariaților Chimcomplex, conform sursei citate.

O altă nemulțumire a angajaților Chimcomplex, pe lângă cea generată de amânarea parafării unui nou Contract Colectiv de Muncă, ține de condițiile de salarizare.

Surse din interiorul combinatului oneștean susțin că sunt salariați care nu pleacă acasă cu 2.000 de lei net/lună.

Vuza mai susține, potrivit desteptarea.ro, că Sindicatul i-ar fi cerut o mărire efectivă a salariului cu 1.000 de lei, refuzând variantele cu voucherele de vacanță propuse.

Articolul integral AICI (sursa foto: arhivă)