Meteorologii ANM au emis două avertizări meteorologice, cod galben și cod portocaliu, de vânt puternic și ninsori viscolite, pentru mai multe județe ale țării, inclusiv jumătatea vestică a județului Bacău (vezi harta).

Bacăul se află sub avertizare cod galben, începând de astăzi, de la ora 14.00, până marți, 11 februarie, ora 14.00.

“În intervalul menționat, la munte,vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 65…75 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 km/h și va fi viscol.
Vor fi intervale în care în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș rafalele vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70…80 km/h.
Temporar va ninge în masivele montane din nordul țării, iar în restul zonei de munte, în Maramureș și în nord – estul Transilvaniei, la început vor fi precipitații mixte, favorizând formarea de polei, apoi vor predomina ninsorile.
      Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, unde vor depăși local 15 l/mp și izolat 20…25 l/mp, iar la altitudini în general de peste 1500 m se va depune strat consistent de zăpadă”, se arată în informarea ANM.