O femeie de 30 de ani a fost condamnată de Tribunalul Bacău pentru proxenetism şi constituire de grup infracţional organizat, fiind acuzată că, sub paravanul unui salon de masaj deschis la Londra, înlesnea unor românce să practice prostituţia. Elena Spirache (30 de ani) a fost condamnată de Tribunalul Bacău la 5 ani de închisoare, însă sentinţa nu este definitivă. Gruparea coordonată de Spirache la Londra avea roluri bine stabilite, fiecare membru contruibuind la obţinerea de venituri de pe urma practicării prostituţiei, scrie adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, “Proxeneţii racolau tinere din judeţul Bacău, inclusiv din rândul rudelor, cărora le promiteau locuri de muncă în restaurante din Londra, asigurându-le transport şi cazare. Odată ajunse acolo, tinerele erau constrânse să practice servicii de escorte şi să se prostitueze”.

Afacerea era foarte bine pusă la punct.

Astfel, pentru a racola cât mai mulți clienți, membri ai rețelei de prostituție împrăștiau pe stradă, trecătorilor, reclame tipărite sub formă de flayere sau cărți de vizită, în care erau trecute serviciile oferite de fete precum și datele de contact ale matroanei băcăuane.

“Ancheta procurorilor a scos la iveală faptul că Elena Spirache a închiriat un imobil în Londra, unde a fost a fost improvizat un aşa-zis salon de masaj, în spatele căruia se realiza activitatea de prostituţie. Iniţial trei tinere asigurau serviciile sexuale în imobil sau în locaţiile solicitate de clienţi”, precizează sursa citată.

Câștigurile Elenei Spirache de pe urma activității sale infracționale – potrivit anchetatorilor – a fost de 34.000 de euro, și asta numai de pe urma celor trei fete. Însă numărul tinerelor racolate a fost mult mai mare.

Articolul integral AICI