Aproape 150 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte au fost confiscate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în cadrul unei acțiuni ce s-a desfășurat ieri, în tot județul.

“La data de 05 februarie a.c., 16 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi a respectării prevederilor legale, privind domeniul proprietăţii industriale de pe raza judeţului Bacău.

Au fost verificate 8 unităţi economice, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 lei şi au fost întocmite 6 dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni privind mărcile şi indicaţiile geografice.

De asemenea poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 142 produse (articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte), în valoare de 27.780 lei, asupra cărora exista suspiciunea că sunt contrafăcute, întrucât purtau însemnele unor brand-uri consacrate”, se arată într-un comunicat al IPJ Bacău.