Întruniți în ședință extraordinară, membrii Cabinetului Grindeanu au adoptat, în urmă cu puține momente (n.r. – duminică, 5 februarie, ora 15.00), abrogarea Ordonaței de Urgență 13/2017, privind modificarea codurilor penale.

În acest timp, în Piața Victoriei continuă să se strângă lumea. “Nu este sigură abrogarea ordonanței, de aceea rămânem în stradă”, a spus un bărbat, pentru Realitatea TV. “Ar trebui să se țină de cuvânt, pentru moment nu au spus nimic concludent, doar ne-au aruncat ceva praf în ochi. Nu sunt în niciun partid și nu fac politică în niciun fel, părerea mea este că ar trebui să se ducă acasă toți hoții, au furat destul, au bani pentru ei și pentru încă trei generații de-a lor”, a declarat un alt bărbat, pentru aceeași sursă.

Lumea este neîncrezătoare în actualul Guvern și așteaptă ca adoptarea abrogării Ordonanței 13 să fie publicată în Monitorul Oficial.

O altă manifestare s-a pornit în paralel la Palatul Cotroceni, împotriva președintelui Klaus Iohannis. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că gruparea pe care o conduce nu și-a mobilizat electoratul în acest sens.

Vom reveni cu amănunte.