De la aproape 1.000 de protestatari, câți au mărșăluit pe străzile Oneștiului în seara zilei de vineri, 3 februarie (UNU PE TROTUȘ prezentase, eronat, că numărul acestora ar fi fost de 500), în această seară (n.r. – duminică, 5 februarie) manifestațiile au mai scăzut în intensitate, în municipiul de pe Trotuș.

La ora 21.00, după două ore de la începerea protestului, am numărat circa 200 de oameni care mărșăluiau încă pe străzi. “La șapte ne-am strâns mai mulți, dar au mai plecat dintre ei. Nu am fost însă la fel de mulți ca vineri seara, cu certitudine. Nici jumătate nu am fost. Cei mai mulți au plecat acasă mai devreme pentru că mâine urmează să meargă la lucru. Nu știu în ce măsură a influențat numărul protestatarilor decizia de abrogare a ordonanței privind codurile. Mai curând cred că a contat faptul că mâine începe o nouă săptămână, că oamenii trebuie să-și ducă copiii la școli, la grădinițe…”, ne-a declarat un protestatar.

În Piața Victoriei din București, abrogarea OUG 13 nu a avut niciun efect. Conform Realitatea TV, numai în Capitală protestează la ora aceasta peste 200.000 de oameni! “Nu plecăm, nu plecăm!”, scandează manifestanții. De asemenea, peste tot în țară sunt proteste masive, oamenii cerând imperativ demisia Guvernului Grindeanu. Se mai scandează și împotriva televiziunilor Antena 3 și România TV, pe care protestatarii le consideră manipulatoare.