Primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, consideră că demisia lui Răzvan Găină din funcția de director general al Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB) reprezintă “un gest de normalitate”.

“Am urmărit cu maxim interes modul cum a evoluat situația la CRAB, în urma intervențiilor publice făcute de către primarul municipiului Bacău (n.r. – Cătălin Necula) și alte persoane publice din județ, în urma avariei produse în municipiul Bacău, prin care s-a cerut demisia conducerii CRAB. Consider că este un gest de normalitate faptul că cei din conducerea CRAB și-au înaintat demisiile”.

Plecarea lui Găină din fruntea CRAB nu schimbă însă cu nimic datele problemei, în opinia lui Gantiuc, care dorește să aibă o discuție serioasă cu acționarii companiei de apă pe marginea calității apei care este furnizată populației municipiului Onești. “Îmi propun să discut și problemele privind furnizarea în parametri optimi a apei potabile în municipiul Onești cu decidenții CRAB, chiar dacă noi nu suntem acționari la această companie. În acest sens, la începutul săptămânii viitoare, voi solicita președintelui Consiliului Județean Bacău (n.r. – Sorin Brașoveanu, foto dreapta) și primarului municipiului Bacău o întâlnire, aceștia având calitatea de reprezentanți ai acționarilor CRAB, și voi comunica intenția noastră, a UAT Onești, de a avea un reprezentant în Consiliul Director al companiei. Consider că se impune acest lucru, chiar dacă nu suntem acționari CRAB, deoarece municipiul Onești este unul dintre consumatorii principali ai serviciilor oferite de CRAB, prin SC Apă Canal SA.

Pe de altă parte, Gnatiuc a admis faptul că problema apei este departe de a se fi rezolvat prin demisia conducerii CRAB. “Încă există îngrijorare și preocupare în cadrul municipalității, atât a administrației locale cât și a Consiliului Local, privind situația litigiilor cu SC Apă Canal, și aceeași îngrijorare o manifestăm și față de riscul existent de a nu beneficia de fonduri europene pentru modernizarea rețelei de apă și canalizare. De altfel, acestea sunt cele două teme de discuție cu acționarii CRAB, cu speranța că împreună vom găsi soluțiile eficiente pt rezolvarea acestor probbleme ce privesc atât comunitatea din Bacău, cât și cea din Onești”, a conchis edilul-șef al orașului de pe Trotuș.