Răzvan Găină și-a înaintat demisia din funcția de director general al Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB), în urmă cu puține momente. Găină a plătit astfel cu postul pentru vina de a nu fi reușit să gestioneze cum trebuie serviciul de apă din Bacău, blocat de numeroase avarii. Reamintim că în municipiul Onești apa a fost furnizată cu program aproape pe tot parcursul verii, în timp ce locuitorii din municipiul Bacău au rămas mai multe zile fără apă, în urma unei avarii de proporții.

Deputatul Valerian Vreme, unul dintre politicienii băcăuani care i-au solicitat demisia lui Găină, consideră că “demisiile directorului Companiei Regionale de Apă Bacău, Răzvan Găină, și a președintelui Consiliului de Administrație, Gabriel Lupu Stănică, reprezintă doar un prim pas spre normalizarea situației apei potabile din județul Bacău și va trebui urmată de măsuri concrete”.

Mai departe, șeful PMP Bacău aruncă pisica moartă în curtea PSD, despre care susține că “are responsabilitatea să elaboreze planuri de investiții pentru alimentarea cu apă a locuitorilor județului Bacău”. “PSD trebuie să fie conștient că, după ce conduce județul de 12 ani, are această responsabilitate și îmi exprim speranța că problema apei nu va fi transformată în temă de campanie electorală, așa cum social democrații s-au obișnuit să procedeze. Mascarada investiției numite șoseaua de centură a orașului Bacău, unde reprezentanții social-democrați au devenit adevărați campioni ai tăierilor de panglici la o investiție care tot se petrece de vreo opt ani, și unde nu s-a turnat până acum niciun metru de asfalt nu trebuie repetată și în cazul problemei apei potabile”, se arată în comunicatul semnat de deputatul Vreme.