Familiile care locuiesc în blocul EVAZATU, aflat în administrarea Consiliului Local Onești, vor avea în scurt timp ocazia să-și demonstreze buna-credință în ceea ce privește plata utilităților, în special la curent electric, astfel încât să nu se mai pună vreodată problema evacuării lor din locuințele sociale pe care le ocupă, cum s-a întâmplat în vară.

Primăria Onești a dat startul operațiunii de montare de contoare electrice individuale la blocul EVAZATU, iar în curând fiecare familie dintre cele 243 care astăzi plătesc curentul electric în sistem paușal va putea avea un control clar asupra consumului pe care îl generează.

“Nu mă gândeam că mai apuc această zi! E foarte bine că se face treaba asta, pentru că așa o să vedem și noi cine e bun-platnic și cine nu. Ne-am săturat să plătim curentul pentru alții! Păi noi facem economie, mai luăm câte o haină pe noi ca să nu consumăm ceea ce nu ne permitem să plătim, iar alții țin reșourile în priză toată noaptea, stau în chiloți, iar când vine plata ridică din umeri. Sunt destui care fură curent fără nicio jenă, n-au niciun contract nimic cu nimeni”, a comentat un bărbat care locuiește în blocul EVAZATU împreună cu soția și copiii, în total cinci persoane.

În total, se vor realiza 244 de branșamente monofazate, care vor fi amplasate pe fațadele laterale ale blocului, de unde se vor realiza racordurile dintre contori și consumatori, pentru fiecare consumator în parte. Nu va fi trecut cu vederea nici iluminatul holurilor și a caselor scărilor. În momentul în care se va finaliza această lucrare, alimentarea cu energie electrică de la tablourile de palier va fi oprită, iar abonații vor încheia contracte individuale de furnizare a energiei electrice direct cu furnizorul – și anume SC E-ON Distribuție România. Se estimează că durata acestor lucrări va fi de circa patru luni.

Pe lângă datoriile care s-au acumulat la plata facturilor de curent electric, sunt destule familii în blocul EVAZATU care au restanțe importante la chirie și la restul utilităților (apă, salubritate).