PSD Bacău a definitivat componența listelor candidaților pentru alegerile parlamentare de pe 11 decembrie. Dragoș Benea, fost președinte al Consiliului Județean, este propunerea numărul unu a social-democraților băcăuani la Senat. Tot pentru un mandate de senator va candida și actualul deputat Miron Smarandache.

La Camera Deputaților, prima poziție pe listă i-a revenit lui Gabriel Vlase, actualul vicepreședinte al Camerei Deputaților. Mai departe îi găsim pe Theodora Șotcan (inspector general școlar), pe Ion Floroiu (vicepreședinte CJ) și pe Lucian Șova (deputat).

Consiliera oneșteană Alina Herghelegiu se află și ea pe lista candidaților PSD Bacău pentru Camera Deputaților, dar nu ocupă o poziție eligibilă.

Alegerile legislative din 2016 vor fi diferite față de cele din 2012 și din 2008. În 24 februarie 2015, Comisia de Cod Electoral a decis revenirea la votul pe listă și renunțarea la sistemul de vot uninominal folosit în ultimele două alegeri legislative. Această schimbare a fost susținută atât de PSD, cât și de partidul principal din opoziție, PNL.

Klaus Iohannis a promulgat legea alegerilor parlamentare pe listă pe 20 iunie 2015. Potrivit acestei norme va fi câte un deputat la 73.000 locuitori și un senator la 168.000 locuitori, astfel ajungând la un număr de 308 deputați și 134 senatori.