Biblioteca Municipală Radu Rosetti, din Onești, a lansat în această vară, proiectul „Atelierele de vacanță” destinat, în principal, copiilor cu vârste între 3 și 15 ani. Acest proiect desfășoară pe durată a două luni (iulie-august), de luni până vineri, în spațiile Bibliotecii Radu Rosetti, la Filiala Cosânzeana a acestei instituții, la Muzeul Municipal de Istorie precum și la Centrul de Tineret.

Astfel, sunt organizate 14 ateliere de vacanță pentru toate vârstele. Pentru preșcolari, oferta este diversificată și cuprinde: un atelier de creație și lego, unul de limba engleză interactiv, dar și un atelier „Ne jucăm și povestim”, unde cei mici sunt inițiați în tainele cărților și unde li se citesc povești. Atelierul „Micii Arheologi” continuă la Muzeul de Istorie, unde va fi prezentată istoria obiectelor din patrimoniul muzeului, iar tinerii vor învăța să restaureze diferite obiecte. Continuă, și anul acesta, și atelierul „Careuri de vacanță”, în cadrul căruia, prin joc: rezolvăm integrame, dezvoltăm vocabularul personal învăţând cuvinte noi şi ne îmbunătăţim abilitatea de a căuta în dicţionare.

Scopul atelierelor este de a-i implica pe tineri în diverse activități care să le stimuleze creativitatea, imaginația și să le îmbogățească volumul de cunoștințe generale.

Potrivit statisticilor conducerii bibliotecii, până acum la ateliere au participat 2.000 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani.

Programul complet al acestor activități, precum și o broșură cu prezentarea fiecărui atelier de vacanță pot fi găsite chiar la sediul bibliotecii, dar și pe pagina de facebook a instituției.