Cei mai buni elevi și sportivi ai Oneștiului au fost recompensați financiar pentru rezultatele obținute pe parcursul anului 2018, într-o gală excepțională organizată de Primăria Onești, care s-a încheiat cu un concert incendiar al artistei Alinei Eremia.

Oneștiul are mulți elevi și sportivi de valoare. De acest lucru ne-am covins cu toții vineri seară când, pe scena Casei de Cultură, Primăria Onești a acordat numeroase premii în bani performerilor anului 2018 în sport, respectiv la învățătură.

De departe însă, 2018 a fost anul Mihaelei Cambei, sportiva legitimată la CSM Onești reușind, în vară, să devină triplă campioană europeană la haltere, o performanță absolut remarcabilă!, și al lui Ștefan Capmare, absolvent al Colegiului Național “Grigore Moisil”, care a ocupat locul I la Faza Internațională a Olimpiadei de Lectură.

Firesc, Mihaelei Cambei i-a revenit și titlul de “Cel mai bun sportiv al Oneștiului pe anul 2018”. A fost momentul în care, copleșită de emoții, sportiva pregătită de Cristina Maftei nu a mai izbutit să-și stăpânească lacrimile și a izbucnit în plâns. Pentru performanțele remarcabile pe care le-a obținut pe parcursul anului 2018, Mihaela Cambei a fost recompensată de autorități cu suma de 4.300 de lei, un premiu meritat și care cu siguranță că o va determina pe Mihaela să continue pe această linie. Trebuie precizat că Mihaela Cambei este abia în perioada junioratului, ceea ce înseamnă că este încă loc de multe alte succese pentru ea și, implicit, pentru Onești.

“Jack-pot-ul” serii i-a revenit, însă, lui Ștefan Capmare, care a ridicat de la “casierie” 10.500 de lei, 7.000 de lei pentru succesul repurtat la Olimpiada Internațională de Lectură, iar 3.500 de lei pentru mențiunea cu care s-a întors de la Olimpiada Internațională de Filosofie, din Muntenegru.

Mulți alți sportivi și elevi din Onești, spuneam la început, s-au remarcat pe parcursul anului 2018.

Câteva nume: Carina Bălașa și Victor Zarzu (badminton), Georgiana Miler (judo), Grigore Herta (lupte), Iulia Nicoleta Banaga, Angela Olenici (atletism), Andrei Botezatu (karate), Laura Iacob (gimnastică), Marinela Moroșan (haltere) și elevii Claudiu Tânjală (clasa a 7-a, Școala Gimnazială Nr. 1 – premiu special la Olimpiada de Biologie), Horia Paul Nicolcea (clasa a 10-a, Colegiul Național “Dimitrie Cantemir” – premiul I la Olimpiada de Matematică), Cosmin Bogdan Toader (clasa a 11-a la Colegiul Tehnic “Grigore Asachi” – locul II la Olimpiada la disciplinele din aria curricular “Tehnologii”/ Domeniul: Construcții, instalații și lucrări publice), Iulia Mădălina Cristia (clasa a 12-a, Colegiu Național “Grigore Moisil”, premiul II la Olimpiada de Limba Engleză).

Toți merită felicitați, atât cei menționați în acest articol cât și cei care au fost premiați în cadrul evenimentului de vineri seară și nu-și regăsesc numele în textul de față.

Sursa foto: Claudiu Ștefănescu/ www.onestionline.ro