În urma a 7 percheziţii domiciliare efectuate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Bacău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, 7 persoane au fost reţinute pentru 24 ore, ulterior 6 dintre acestea fiind arestate preventiv, pentru trafic de droguri de risc.

La data de 12 decembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău au efectuat 7 percheziţii domiciliare în municipiul Bacău şi localitatea Cleja, din judeţul Bacău, la persoane bănuite de trafic şi consum de droguri de risc.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării aproximativ 77 de grame de rezină de cannabis, 0,51 grame de cannabis, dispozitive electronice, 12.350 de lei şi 645 de euro, diferite dispozitive de porţionare, mărunţire şi cântărire a drogurilor.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, cele şapte persoane, în perioada 2017 – decembrie 2018, au desfăşurat, în mod coordonat, activităţi ilicite de procurare, porţionare, distribuire şi comercializare de droguri de risc de tip cannabis şi haşiş, către diferiţi consumatori din judeţul Bacău.

Toate cele 7 persoane conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău au fost reţinute pentru 24 de ore, iar 6 dintre acestea au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată.

La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. (sursa: comunicat de presă)