Campioana județului Bacău la finalul sezonului 2017-2018, care se va alege dintre Viitorul Curița și Gauss Bacău, ocupantele primelor două locuri la finalul turului, va întâlni la barajul de promovare pentru Liga a 3-a campioana județului Botoșani.

Pentru al doilea an la rând, campioana județului Bacău va înfrunta la barajul de promovare în Liga a 3-a pe câștigătoarea întrecerii din Botoșani.

Dacă anul trecut s-a disputat “dubla” de baraj Viitorul Curița – Sănătatea Darabani (0-1 și 3-4), în vară echipa lui Costică Ene (cu condiția să termine din nou învingătoare în campionatul județean) ar putea da piept cu Avântul Albești.

Avântul Albești are la finalul turului campionatului județean Botoșani un avans de 4 puncte față de principalele urmăritoare (ACS TransDor Tudora și AS Pro Sport Vf. Câmpului).

La tragerea la sorți a meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, cele 42 de asociații au fost împărțite în șapte regiuni. Județul Bacău a fost distribuit în Regiunea 1, Nord-Est, alături de Botoșani, Neamț, Iași, Suceava și Vaslui.

Dacă Avântul Albești pare o echipă accesibilă (este reprezentanta unei comune care are în jur de 1.500 de locuitori), CSM Ceahlăul Piatra Neamț (Neamț) era un adversar foarte dificil de depășit.

Și ASS Fotbal Club Vaslui, continuatoarea echipei FC Vaslui, era de evitat.

Alte două posibile adversare pentru campioana județului Bacău au fost ACS Șomuz Fălticeni (județul Suceava), echipă desprinsă deja în câștigătoare, și Victoria Lețcani (Iași).

Viitorul Curița și Gauss Bacău își dispută titlul de campioană a județului Bacău. La finalul turului, echipa din Bacău are un avans de șase puncte față de Viitorul.

Sursa foto: darabaneni.ro