Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunțat, ieri (n.r. – vineri, 2 martie), că numărul persoanelor decedate din cauza rujeolei, la nivel național, a ajuns la 40.

Ultimele două decese dintre cele 40 raportate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile s-au consemnat în județul Bacău.

Potrivit desteptarea.ro, miercuri, 28 februarie, o fetiță de numai 8 luni, din comuna Ungureni, s-a stins din viață într-un spital din Iași.

„În data de 1 martie, instituţia noastră a fost anunţată de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi de decesul celui de-al doilea copil. Acest copil s-a internat, în data de 8 februarie 2018, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău – Secţia Boli Infecţioase Copii şi ca urmare a complicaţiilor survenite a fost transferat, în data de 13 februarie, la Spitalul de Pediatrie Iaşi. Decesul a survenit în data de 28 februarie, seara, prin complicaţii pulmonare în contextul rujeolei. Trebuie menţionat că acest copil nu era eligibil la vaccinare”, a declarat Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt la Direcţia de Sănătate Publică Bacău, pentru sursa citată.

Dacă fetița de 8 luni din comuna Ungureni nu era eligibilă la vaccinare, celălalt copil din județul Bacău decedat din cauza rujeolei – o fetiță de 10 luni din comuna Valea Seacă – nu fusese vaccinată după ce mama sa a refuzat în scris acest lucru.