Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău au acţionat pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit în incinta unităţilor de învăţământ.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău au acţionat pe raza municipiului Bacău în vederea verificării modului de respectare a legislației în domeniul comercializării produselor alimentare în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Poliţiştii au verificat 10 operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în incinta unor unităţi şcolare.

Cu această ocazie s-a urmărit ca produsele ce sunt comercializate să fie însoţite de documentele legale de provenienţă, să nu aibă termenul de valabilitate expirat, precum şi fiscalizarea sumelor încasate.

În acest sens, poliţiştii au constatat şi aplicat un număr de 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.000 lei, dispunându-se totodată şi confiscarea de bunuri şi bani în valoare totală de 185 lei.

Directorii unităţilor de învăţământ au fost instruiţi să anunţe de îndată poliţiştii cu privire la eventuala comercializare, în zona adiacentă unităţilor şcolare, de produse contrafăcute sau care pot induce în eroare elevii privind calitatea produselor şi preţul de vânzare.

Sursa: IPJ Bacău