Băcăuanii Dragoș și Florin Pavăl, doi dintre cei mai de succes antreprenori români, proprietarii retailerului de bricolaj Dedeman, au achiziționat un pachet de circa 550.000 de acțiuni la transportatorul național de țiței Conpet Ploiești.

Astfel, cei doi frați și-au crescut participațiunea la Conpet Ploiești, de la 1,4% la 7,4%, potrivit datelor raportate joi, 19 aprilie, la bursă, informează zf.ro.

Potrivit aceleiași surse, “valoarea pachetului la prețurile curente de tranzacționare este de 72,3 milioane de lei (…) Cum Conpet Ploiești propune acționarilor un dividend de 8 lei pe acțiune, înseamnă că frații Pavăl pot încasa 5 milioane de lei pe dividende, dacă acționarii vor vota acest lucru.

Tot Ziarul Financiar a scris recent că Dragoș și Adrian Pavăl, fondatorii retailerului de bricolaj Dedeman Bacău, cea mai mare afacere antreprenorială românească, ar putea încasa aproximativ 16 milioane de lei sub formă de dividente din profiturile pe 2017 ale companiilor de energie Transelectrica și Electrica.