Poliţiştii de proximitate şi cei de ordine publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.

La data de 18 aprilie a.c., polițiști de proximitate și siguranță publică au acționat în municipiul Bacău, pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic în incinta şi imediata apropiere a unităţilor de învăţământ şi pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.

Poliţiştii au acționat pentru verificarea respectării prevederilor legale de către societăţile comerciale şi persoanele fizice, situate în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar, referitoare la comercializarea de băuturi alcoolice și ţigări, identificarea elevilor care absentează de la orele de curs, a persoanelor care nu-şi justifică prezenţa în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ şi luarea măsurilor legale faţă de acestea, verificarea modului de acces în unitățile şcolare.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate 16 unități de învăţământ preuniversitar, 8 unităţi de alimentație publică și au fost identificați 23 de elevi care absentau de la orele de curs.

Cu privire la elevii depistați că absentau de la şcoală au fost transmise informări către unitățile de învățământ pentru dispunerea măsurilor prevăzute de regulamentele interne.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău

Foto: arhivă