În tur, Viitorul Curița s-a impus fără drept de apel (4-0), numai că de data aceasta meciul ar putea fi mult mai echilibrat, după ce câțiva dintre foștii elevi ai lui Costică Ene au ajuns fix în curtea  Măgurei Cașin.

Printre jucătorii care îmbracă astăzi tricoul Măgurei Cașin după ce în trecut au evoluat la Viitorul Curița se numără și Silviu Lupu, nimeni altul decât golgeterul trupei lui Ene în sezonul în care formația pregătită de acesta câștiga seria și disputa barajul de promovare în Liga a 3-a (pierdut, 3-5, în dublă manșă, în fața Sănătății Darabani).

Dacă Viitorul are ca obiectiv câștigarea seriei pentru al doilea an la rând și promovarea în eșalonul valoric superior, Măgura Cașin și-a propus, după transferurile efectuate în această iarnă, să joace cât mai frumos și să obțină cât mai multe victorii.

Viitorul Curița vine după un succes categoric (6-1) obținut pe terenul celor de la CSM Moinești, tot la o diferență de cinci goluri impunându-se însă, runda trecută, și Măgura Cașin (5-0, “acasă”, cu Gloria Zemeș).

Între Viitorul Curița și Măgura Cașin nu există rivalitatea extremă dintre echipele din aceeași localitate, care se întâlnește la cele mai înalte niveluri, asta și pentru că Viitorul este o grupare tânără, dar cu siguranță că formația cotată cu șansa a doua nu se va preda ușor în fața lui Rareș Mihalache și compania.

De altfel, în acest meci se va vedea și dacă Măgura Cașin ar avea forța să o încurce pe Gauss Bacău, adversara Viitorului Curița în bătălia pentru promovare.

Măgura Cașin va juca cu Gauss Bacău chiar în ultima etapă a campionatului – ceea ce înseamnă că va avea timp să mai crească din punct de vedere al exprimării în joc – și n-ar fi exclus ca la ora acelei partide să se decidă chiar numele câștigătoarei seriei.

Gauss a mers impecabil până acum, iar Viitorul Curița are nevoie și de ajutor străin pentru a-i putea depăși pe băcăuani în clasament, o victorie în meciul direct nefiind de ajuns.

Revenind la jocul dintre Viitorul Curița și Măgura Cașin, trebuie spus că tehnicienii celor două echipe nu au probleme de efectiv, fapt pentru care vor putea alinia cea mai bună formulă.

Partida de astăzi – sâmbătă, 21 aprilie 2018 – va avea loc pe stadionul CSM din Onești, cu începere de la ora 17.00, și se anunță o prezență numeroasă.

Două cuvinte și despre Gauss Bacău, formația cu care se bate Curița pentru șefia seriei. Aceasta va avea o misiune dificilă în runda cu numărul 25, urmând să evolueze pe terenul celor la Vulturul Măgirești, locul 3 în clasamentul la zi.

Măgireștiul este una dintre echipele bune ale seriei și pare capabilă să poată să o încurce pe Gauss, însă acest lucru îl vom afla mâine (duminică, 22 aprilie), după ora 12.45, când se va fi încheiat confruntarea dintre Vulturul și Gauss.