Poliţiştii din Moineşti au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite, prevenirea accidentelor rutiere, a delictelor silvice şi a furturilor din domeniul petrolier.

În perioada 17- 19 aprilie a.c., polițiștii rutieri, de ordine publică şi investigaţii criminale din Moineşti, împreună cu jandarmi au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, a respectarii normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi a altor fapte antisociale.

Cu ocazia desfăşurării acţiunii, poliţiştii au aplicat 48 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.450 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 890 de lei.

De asemenea, poliţiştii au constatat 5 infracţiuni flagrante şi au depistat 6 autori de infracţiuni.

Exemple:

Poliţiştii au depistat un bărbat de 41 de ani, din comuna Zemeş care transporta cu o autoutilitară o plasă din sârmă aparţinând unei societăţi comerciale din Moineşti.

Din verificările poliţiştilor a rezultat că plasa de sârmă provenea din împrejmuirea unei instalaţii petroliere. Bunul identificat a fost confiscat şi predat societăţii prejudiciate.

Bărbatul este cercetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de furt.

 

Tot în cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat în flagrant un bărbat de 60 de ani, din comuna Agăş, în timp ce avea imobilul branşat ilegal la reţeaua electrică.

Din verificări a rezultat că la locuinţa bărbatului exista o intervenţie neautorizată asupra instalaţiei de furnizare a energiei electrice.

Poliţiştii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt.

De asemenea, poliţiştii au depistat şi identificat doi tineri, de 17 şi 29 de ani, din Moineşti, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt.

Din cercetări a rezultat că tinerii ar fi sustras în data de 15 aprilie a.c., două motofierăstraie din clopotniţa unei biserici.

Prejudiciul a fost recuperat de poliţişti şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Un bărbat de 70 de ani, din localitate, a fost depistat de poliţişti în timp se deplasa cu bicicleta pe drumul public, sub influenţa alcoolului şi fără vestă fluorescent reflectorizantă.

Biciclistul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.740 de lei.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău