Băcăuanii Dragoș și Adrian Pavăl, patronii companiei Dedeman și deținătorii multor alte afaceri prospere în România, a căror avere se ridică la 1,8 miliarde de euro, doresc să achiziționez un pachet important de acțiuni la FC Viitorul Constanța, clubul lui Gică Hagi, susține gsp.ro.

Fostul căpitan al naționalei României, Gică Popescu, care ocupă în prezent funcția de președinte a clubului Viitorul Constanța, a declarat într-un interviu acordat gsp.rolucrăm de șase luni la acest plan (n.r. – vânzarea unei părți din Viitorul) și, chiar dacă nu a dezvăluit numele investitorilor cu care se poartă negocieri, se pare că aceștia ar fi frații Dragoș și Adrian Pavăl, patronii Dedeman.

“Hagi m-a desemnat pe mine să mă ocup. Sunt investitori români. Scopul, cum v-am zis, este ca Viitorul să progreseze, să aibă mai mulți bani și să se califice în grupele cupelor europene. Și să se finanțeze așa, din premiile UEFA”, a spus Gică Popescu.

“Baciul” nu a dezvăluit însă cât la sută din totalul acțiunilor ar urma să fie vândute: “E o chestiune sensibilă, pe care nu o pot dezvălui, ca și identitatea cumpărătorilor. Vă spun doar că suntem foarte optimiști că afacerea se va face. Oamenii sunt încântați că e un plan care are legătură cu copiii, cu viitorul. Și apoi sunt interesați datorită lui Hagi (…) Hagi este dispus să cedeze cât este necesar pentru ca Viitorul să devină puternic financiar .

Viitorul Constanța a avut un start perfect de campionat, după ce a învins-o aseară, în prima etapă a Ligii 1, pe Dinamo cu scorul de 5-0.

Despre frații “Dedeman” s-a mai scris că ar intenționa să construiască un stadion de fotbal de la zero, în Bacău.

Pe de altă parte, Dedeman mai are legături cu sportul prin contractul de publicitate pe care îl are cu Simona Halep.

Totodată, Dedeman a sponsorizat Raliul Moldovei – etapă în cadrul Campionatului Național de Raliuri, care a avut loc luna trecută pe mai multe trasee din județul Bacău. (sursa foto: gsp.ro)