Șoferul unei cisterne cu numere de înmatriculare de Bacău a fost surprins în timp ce descărca reziduuri petroliere la marginea unei păduri din județul Vrancea, la granița cu județul Bacău.

Despre șoferul prins în fapt în timp ce polua mediul cu bună știință și care va trebui acum să dea socoteală în fața instituțiilor abilitate se presupune că ar fi din localitatea Bârsănești, situată la 15 kilometri de Onești. Sesizate, autoritățile vrâncene au intrat imediat în alertă, la fața locului ajungând polițiști, pompieri și reprezentanți ai Gărzii de Mediu.

Potrivit vrancea24.ro, povestea s-ar fi petrecut în felul următor: “Șoferul unei cisterne de transport produse petroliere, cu numere de Bacău, circula pe DN11A, când, la un moment dat, un alt șofer i-a atras atenția că sare lichid din cisternă și se împrăștie pe drum. Atunci, la ieșirea din satul Lespezi (n.r. – sat din comuna Homocea) spre Podu Turcului, șoferul a tras pe dreapta, la marginea unei păduri, și a început să descarce din încărcătură. A fost văzut de un pădurar care l-ar fi imobilizat, folosindu-se inclusiv de arma din dotare. Explicațiile șoferului au fost zadarnice, acesta nefiind lăsat de pădurar nici măcar să oprească deversarea. Astfel, până la sosirea polițiștilor, s-a mai scurs o cantitate importantă de apă murdară cu reziduuri. Comisarii de mediu au prelevat probe pentru a stabili nivelul de poluare a zonei.”

Polițiștii vrânceni efectuează cercetări pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Incidentul a avut loc marți, 23 aprilie. (sursa foto: facebook.com / Adjud Zonă)