Astăzi a fost zi de doliu la Onești. Fostul profesor Gheorghe Sorta a fost condus pe ultimul drum, într-o zi însorită și călduroasă de primăvară. Alături de familie, foști elevi și colegi de catedră s-au adunat la Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh” pentru a-l cinsti pe cel care a ghidat pe drumul cunoașterii sute de adolescenți.

Zeci de oneșteni au venit, sâmbătă, să-şi ia pentru ultima dată rămas bun de la profesorul Gheorghe Sorta, cel care le-a fost coleg, prieten sau profesor. Zeci de coroane şi buchete de flori l-au însoţit pe ultimul drum pe distinsul profesor de matematică.

Slujba de înmormântare a avut loc la Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh”, locul unde fusese depus trupul neînsuflețit.

“A fost un profesionist adevărat, a fost un om care s-a dedicat în totalitate şcolii (n.r. – a predat la Colegiul Național „Grigore Moisil”) şi învăţământului oneștean. A fost un mentor pentru cadrele didactice. A căutat ca priceperea sa să susţină cele mai importante proiecte şi să vină în permanenţă în sprijinul şcolii şi al oamenilor. Dumnezeu să-l ierte!”, a spus cineva.

Cuvintele sunt însă puține față de ceea ce a lăsat în urmă profesorul Gheorghe Sorta. Cei care l-au cunoscut i-au apreciat valoarea și calitățile nu numai ca profesor, ci și ca om.

Reamintim că profesorul Gheorghe Sorta s-a stins din viaţă în noaptea de miercuri, 10 aprilie, spre joi, 11 aprilie, la vârsta de 72 de ani. Îşi va dormi somnul de veci alături de cea care i-a fost soție, în cimitirul Bisericii „Crucea de Piatră” din Oneşti.

Dumnezeu să-l odihnească în pace și în lumină!