14 prefecţi şi 11 subprefecţi au fost eliberaţi din funcţii de Guvern, în ședinţa de joi, pentru a putea candida la alegerile locale din 9 iunie.

Printre aceștia se numără și prefectul județului Bacău, Lucian Bogdănel, în locul său fiind numit Claudiu Ilișanu, 39 de ani, deputat PSD.

„Claudiu Ilișanu va fi, începând de mâine (n.r. – vineri, 12 aprilie), noul prefect al județului Bacău, după ce în şedința de Guvern din această după-amiază (n.r. – joi) a fost aprobată eliberarea mea din funcție şi numirea colegului meu ca prefect. Claudiu nu e doar un foarte bun coleg, ci şi un profesionist al zonei de mediu, fost deputat, un om chibzuit şi echilibrat – o nominalizare mai mult decât potrivită pentru demnitatea de prefect! Vine la conducerea Instituției Prefectului Bacău într-o perioadă complicată electoral, dar îl asigur de tot sprijinul meu şi de faptul că va găsi o instituție schimbată în bine față de cum am preluat-o eu, în urmă cu 2 ani şi 3 luni. Mulțumesc, tuturor, pentru colaborarea foarte bună din ultimii ani şi îi doresc lui Claudiu un mandat pe măsura calității sale umane!”, a precizat Lucian Bogdănel.

Bogdănel (PSD) va candida la alegerile locale pentru Consiliul Local Bacău, vizând funcția de viceprimar al municipiului.

”La capitolul eliberări din funcţie, este vorba de 14 prefecţi şi de 11 subprefecţi, iar la capitolul numiri – 14 prefecţi şi 7 subprefecţi. Vă aduc aminte şi contextul în care vine această serie de hotărâri de Guvern, Legea nr. 115 din 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale interzice ca prefecţii şi subprefecţii să poată candida fără ca mai întâi să îşi dea demisia din funcţie cu cel puţin 50 de zile înaintea datei alegerilor, iar până în data de 9 iunie mai avem, am numărat eu, inclusiv ziua de astăzi, 59 de zile”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin. (foto mic: Facebook / Lucian Bogdănel)